Ел Контрол търгува с ABB, SIEMENS, WAGO, IDE, ORTAC, RITTAL и др.

ТърговияПроизводители

ABB

ABB е енергиен концерн с централен офис в Цюрих, Швейцария, компания с над 115 000 служителя в над 100 държави.
Тя е водеща компания в областта на енергетиката и автоматизацията със стабилни позиции в основни бизнес направления.

АBB оперира в България чрез три отделни компании разположени на пет локации. Това са АББ България, АББ Авангард и АББ Аутомейшън.

ABB се средоточва в следните бизнес направления: Power products, Power systems, Automation products, Process Automation и Robotics.

В резултат на развитие и добри търговски отнощения между ЕЛ КОНТРОЛ ЕООД и ABB, през август 2010 г. се сключи договор, по силата на който ЕЛ КОНТРОЛ придобива статут на Упълномощен дистрибутор на ABB за България.


Снимкова галерия

От скромното начало в малка работилница в Берлин до мястото си днес на глобален концерн, Сименс може да погледне назад към успеха с история, по дълга от тази на повечето други промишлени предприятия. Преди сто и шестдесет години, на 12 октомври 1847 г. в Берлин е създадено "Телеграфен бауанщалт фон Сименс & Халске" - дружеството, което по-късно ще стане Сименс АГ.

Сименс е глобална движеща сила в областта на електромашиностроенето и електрониката. Дружеството има около 475 000 служители, работещи по разработката и производството на продукти, проектирането и инсталирането на комплексни системи и проекти и предлагането на широка гама услуги съобразени индивидуалните изисквания на клиентите. Сименс предоставя иновативни технологии и изчерпателно ноу-хау в полза на клиентите си в повече от 190 държави. Основано преди 160 години, дружеството съсредоточава дейността си в областта на информацията и комуникациите, автоматизацията и контрола, енергетиката, транспорта, медицинската техника и осветлението.

В отговор на амбицията към постоянно разширяване на обхвата на изпълняваните от ЕЛ КОНТРОЛ услуги, от 2004 г. фирмата е официален партньор за България на SIEMENS за индустриална електроапаратура ниско напрежение.

В резултат на развитието на добрите търговски отношения между двете фирми, през 2007 г. е сключено споразумение, по силата на което ЕЛ КОНТРОЛ придобива статут на Упълномощен дистрибутор на SIEMENS за България.

Като официален дистрибутор на SIEMENS за България ЕЛ КОНТРОЛ предлага пълната гама индустриална електроапаратура ниско напрежение на немския производител при преференциални цени и условия за доставка.


Снимкова галерия

WAGO е фамилна фирма със седалище в Minden, Германия. Тя съществува на пазара от три поколения и се превръща в международен фактор в областта на електрическото свързване и автоматизацията.

Използвайки нашия над 50 годишен опит, ние разработваме, произвеждаме и продаваме нашите иновативни компоненти за индустрията, за процесния инженеринг и за сградната автоматизация. WAGO не е само пазарен лидер в сектора на технологията за пружинни клеми, но е и създал много изобретения, които са станали стандарт за индустрията. Ние приемаме новите предизвикателства и поставяме началото на разработката и установяването на новите стандарти. Ето защо WAGO е синоним на качество, надеждност и иновация.

Всичките продукти на WAGO в областта на електрическото свързване са базирани на пружинната сила. Само тези скобни контактни системи гарантират подходяща функционалност и 100% надеждност и всичко това без каквато и да е нужда от поддръжка.

Лесното пружинно подсъединяване е въпрос на секунди (а когато е необходимо и бързо освобождаване). WAGO подсъединява редови клеми за монтиране на шина, PCB редови клеми и разклонителни клеми с доказано качество без сянка на съмнение. В контролни табла или в съединителни кутии, на шини, PCB-та или кабелни канали - надеждността на тези продукти ги прави идеални за сградната автоматизация и енергетиката, в автомобилната индустрия, в процесната технология и машиностроенето.

Предимства …

 • Качество на контакта, независещо от монтьора;
 • Без поддръжка, дори и при вибрации;
 • Лесно и бързо подсъединяване;
 • Подходящо за всички видове проводници;
 • Възможно най-дълго време на експлоатация;
 •  От 1977 г. WAGO е световен стандарт...

Снимкова галерия

IDE

I División Eléctrica , S.A. (IDE) е фирма, работеща в електротехническия сектор, която произвежда и дистрибутира разпределителни кутии и табла за ниско напрежение, както и промишлени съединения.

Сред основните цели на IDE е забележителното непрекъснато подобряване на иновациите и качеството. Голяма част от усилията на фирмата са насочени в тази област.

Фирмата има здрава и много добре структурирана организационна схема, която е създадена с основна цел безпрекословна поддръжка на развойния отдел, отдела за качество и маркетинговия отдел. Тези отдели са основния ключ на структурата на фирмата.

Стратегията, която се следва досега и ще се следва и за в бъдеще ще позволи на бранда да стане лидер на международния пазар за електротехнически изделия.

Продуктите, произвеждани от IDE са както в техническия, така и в телекомуникационния сектор. В наши дни пазарът на фирмата е с голям обхват – от пластмасови и метални разпределителни кутии и табла, индустриални съединения (контакти и щепсели) и телекомуникационна защита. В този смисъл фирмата е в позиция да се сравни с всяка подобна международна фирма, която е в тази област от продукти, дизайн и качество.

Голяма част от сериите с продукти на IDE са сертифицирани от VDE, който представлява Международна Сертификационна Институция за Европа.

Всяка процедура в производството, администрацията и проектирането са сертифицирани по ISO 9001, което означава, че качеството също е гарантирано.


Снимкова галерия

Ортак създава своя собствена продукция от пластмаси и отливки от самото си създаване. Нашата компания започва дейността си през 1969 г. като ‘Sertac Molding Shop’ и продължава да работи до 1979 г. като извършва проектиране и производство на отливки.

Усетихме развитието на сектора с пластмаси и не искахме да изоставаме в това развитие, затова ‘Ortaclar San.Tic.Koll.Şti.’ се установи в сферата на пластмасовото инжектиране през 1979 г. От тогава Ortaclar се развива и подобрява е ще продължи в зависимост от промените в пластмасовия бранш. Подобряваме машините, обучението на персонала като следваме прогреса в сферата на пластмасите, суровите материали и др.

Нашата компания се занимава с производство на пластмасови изделия и отливки. Същевременно е и доставчик на много уважавани компании. Работим с проста бизнес операционна система и сме доказали способностите си да спазваме крайните срокове. В резултат на това нашите бизнес отношения с тези компании продължават през годините.

Проектирането на отливки за всички наши продукти се извършва от нас. Нашата компания е една от най-известните в тази област с високото качество, спазването на крайни срокове, бизнес операционна система и ценовата политика.


Снимкова галерия

Rittal е Вашият световноизвестен доставчик на новаторски табла и разпределителни кутии от А до Я. Персонал от 11,100 души по целия свят, 19 високо-технологични производства по света, с повече от 60 международни филиала, с 22 доставни центъра в Германия и повече от 150 по света. Над 70 международни представителства, повече от 10,000 стандартни продукти на склад...

Корпоративни принципи:

 1. Сътрудничеството между целия ни персонал е доказателство за плюсовете на компанията.
 2. Ние оценяваме степента на взаимодействие, мотивация и успех в предприятието. Затова поощряваме и спонсорираме нашия персонал в обучения и допълнително образование, за да може той да сподели нашия успех.
 3. Отнасяме се с нашите клиенти като с партньори, които споделят успеха на компанията ни:
  • Трябва да посрещнем желанията на нашите клиенти и да разрешим техните проблеми, защото те са гаранти за нашето бъдеще.
  •  Нашите продукти трябва да предлагат очевидно предимство и преимущество на нашите клиенти, особено що се отнася до качеството, инженеринга, обхвата и наличността.
 4. Трябва да сме по-бързи и по-добри от нашите конкуренти. Трябва да доказваме това ежедневно на нашите клиенти, отново и отново.
 5. Нашите идеи и креативност ще подсигурят нашето предимство, т.е. трябва да продължаваме в усилията си да даваме нови импулси и идеи, които да трансформираме в логически и професионални действия.
 6. Съвършеното овладяване на нашите ежедневни действия ще подсигури нашето съществуване и ще ни позволи да се срещнем с предизвикателствата на бъдещето.
 7. Нашата цел е да изградим дългосрочно сътрудничество с нашите доставчици, базирано на партньорство. Това изисква надпревара в качество, доставка, цена и стратегия за разрешаване на проблеми.
 8. Ние концентрираме цялата си енергия за идеална и икономична продукция, към пазарна съвместимост и доставна сигурност.
 9. Запознати сме с отговорността, която носим към околната среда и света, в който живеем. Искаме да вземем участие в развитието и подобряването им.
 10. Стремеж към съвършенство – нашето мото и стремеж.

Снимкова галерия