Съвместна презентация между ЕЛ КОНТРОЛ и АББ България беше проведена на 20.11.2014 г. в базата на ЕЛ КОНТРОЛ, Стара Загора. Теми на събитието бяха специфичните особености на въздушни прекъсвачи Еmax2, както и решения и иновации при предлаганите от АВВ рег

Инж. Стефан Янков от АББ България представи въздушни прекъсвачи Еmax2, с техните иновативни технологични предимства.

Решението на АBB e предназначено за директно свързване на прекъсвачите със системи за автоматизация и енергиен менджмънт и подобряване на продуктивността и енергийната ефективност.

Благодарение на своята иновативност, естетика, качество, възможности за реализация, функционалност и производствена ефективност, това решение е отличено и спечели наградата за дизайн Red Dot 2014. Инж. Янков представи и типово изпитани табла ArTu, с примери за конкретни техни приложения в различни промишлени предприятия.

Двигатели на АВВ беше една от темите, представене от инж. инж. Георги Попов. Гостите бяха запознати с новата генерация ел. двигатели В.Н., характеризиращи се с по-малки размери, висока мощност за килограм, надеждност и ниски загуби. Беше представена също така пълната гама гамата честотни регулатори на АВВ, сред които специално внимание бе отделено на новия революционен пакет синхронни „reluctance” ел. двигатели и честотни управления.

От страна на домакините инж. Даниел Динев представи направленията в дейността и новите обекти, изпълнявани от ЕЛ КОНТРОЛ, а инж. Борис Магунски запозна присъстващите с услугите, предлагани от Сервиз за промишлена електроника към ЕЛ КОНТРОЛ – единствен за България лицензиран сервизен партньор на АВВ.