Сименс и ЕЛ КОНТРОЛ проведоха съвместен технически семинар

На 18.05.2016 ЕЛ КОНТРОЛ беше домакин на ежегодния технически семинар, организиран съвместно със Siemens България, Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания (DF&PD). 

Актуална тема тази година беше придобития сертификат „Siemens Solution Partner“ в модул Задвижващи технологии, благодарение на който ЕЛ КОНТРОЛ е упълномощен да предлага на своите клиенти експертни инженерни решения в областта на автоматизацията и електрозадвижването с електроапаратура на Сименс.

Специалистите от Сименс направиха демонстрация на дискретна автоматизация, както и пуск в експлоатация, диагностика и комуникация на честотни регулатори Sinamics G120/G120C. Беше презентирана също пълната продуктовата гама задвижвания Sinamics на Siemens.

На участниците в семинара беше предоставен богат набор техническа и каталожна информация. Те имаха възможност да дискутират с екипа на Сименс интересуващите ги реални проблеми в автоматизираното управление и задвижване на производствените процеси, както и да направят предложения за тема на следващата презентация.